Information

Information


Odense Kommunes Børn- og Ungeudvalg

Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune har lavet denne informative folder om seksuelle overgreb. Den rummer brugbare oplysninger til fagpersoner omkring barnet - alt fra mistanke til anmeldelse. Derudover har folderen også mange gode definitioner vedrørende seksuelle overgreb, lovgivning m.m.


http://www.odense.dk/Topmenu/B%C3%B8rn/Barn%20eller%20ung%20med%20problemer/~/media/UANBRINGELIG/migration%20folder/upload/buf/boern%20og%20familieafdelingen/omsorgssvigt/beredskabspjece.pdf.ashx


Børn og sekualitet

"Børn og seksualitet” er skrevet af forfatter, journalist og foredragsholder Anna Louise Stevnhøj, som har beskæftiget sig med børn, unge og seksualitet gennem en længere årrække.  Anna Louise Stevnhøj er tidligere medarbejder i Børns Vilkår og nuværende bestyrelsesmedlem i JanusCentret, som forsker i og behandler børn og unge med seksuelt grænseoverskridende adfærd.


Hæftet er skrevet til både professionelle og forældre, og omhandler børns seksualitet fra spædbarnsalderen frem til tidlig pubertet. Hæftet gennemgår den normale udvikling og fortæller om, hvad der er almindelig seksuel leg og adfærd i de forskellige aldre, og hæftet indeholder desuden et afsnit om seksuelle overgreb samt et afsnit om børn med seksuelt afvigende/grænseoverskridende adfærd.


Hæftet giver desuden gode råd til, hvordan man kan arbejde med emnet i daginstitutionen – både pædagogisk og i forhold til forældresamarbejdet.


Køb det evt. via Børns Vilkårs webshop på dette link


http://www.bornsvilkar.dk/NewsArchive/2011/08/Boern-og-seksualitet.aspx


Socialstyrelsen (Tidl. Servicestyrelsen)

På Socialstyrelsens hjemmeside finder du diverse information, foldere m.m. omkring udsatte og seksuelt misbrugte. Læs bl.a. dette link omkring senfølger af seksuelle overgreb.


http://www.servicestyrelsen.dk/udsatte/senfolger-af-seksuelle-overgreb/seksuelle-overgreb-og-senfolger-i-tal


Tilbage til oversigten over links

© 2013-2020 UsynligeAr.dk

All Rights reserved

Webdesign: Pernille Gyldensøe

Fotos: Privatfotos, Pernille Gyldensøe